Szegedi Búvárok Bemutatkozás
Búvár nyílt vízben. Szegedi Búvárok.

Szegedi Búvárok / Rólunk

Búvár Szeged

Szegedi Búvárok, búvárkodás, búvárok közössége!

Búvárkodás, búvár túrák, búvár oktatás, búvár közélet ... nem csak Szegedieknek!

A honlap a Facebook-on működő Szegedi Búvárok csoporttal együtt a helyi és környékbeli búvár közösség információs és média központja. A vízalatti kalandok kezdete.

Szeged

Vannak alapvető igények vagy érdekek amiért egy csoport együtt tevékenykedik. A Szegedi Búvárok csoport azért jött létre, hogy a csatlakozott búvárok a közös szenvedély megélése, teljesebbé tétele érdekében eseményeket szervezzen, részt vegyen, megosszon, hozzászóljon. Mindezt nyitottan, egymás figyelmére, megbecsülésére, tiszteletére számítva.

Szeged

Szeretnénk fejlődni. Mindenki más szinten van, mások a céljai, máshová szeretne elérni a búvárkodást tekintve. Mi mindenkinek szeretnénk lehetőséget adni a személyes fejlődési céljainak eléréséhez. Szerencsére több út, állomás létezik és a csatlakozott búvárok tapasztalatuknak köszönhetően egymást támogatva tudnak haladni. Szívesen vesszük az építő gondolatokat ami a fejlődést szolgálja.

Búvárkodás

Szeretnénk közösséget. Olyan közösséget, ahol a búvárok szabadon megoszthatják élményeiket, javasolhatnak, szervezhetnek, megvalósíthatnak eseményeket. A közösség az érdeklődésével megmutatja, hogy jelenlétével értékeli-e, vagy más értékeket hozzátéve fejleszti.

Búvár Szeged

A közösség tagjai, a közösség épülésére akár ezen a honlapon, akár a Facebook csoportban létrehozhat érdeklődésre számot tartó tartalmat, legyen az írás, média, ötlet, túra javaslat, esemény, bármi ami a búvárkodással kapcsolatos.

Csoportkép Marsa Shagrán

Kirándulásaink, túráink nem korlátozódnak a vízalatti világra. Szeretjük a természetet és kíváncsiságunk érdekes helyekre vezet, így kísérőknek, családoknak is értékes, tartalmas programot tudunk nyújtani. Csatlakozz hozzánk ha a fenti alapelvekkel egyet tudsz érteni.

Búvár Szeged

Tagjaink rövid bemutatkozása:

Búvár Szeged

Marschalek Tamás

Merűlésvezető, alapító tag

Hobbibúvár vagyok. Szeretem a halacskákat nézegetni, szeretem, ha elringat a víz, miközben a nap sugarai fénypászmákkal vesznek körbe, és sajátos fényjátékkal kápráztat a tenger. Imádom az édesvízi merüléseket, gyermekkorom vágyódásának beteljesülése, amikor az akváriumomat nézegettem, és elképzeltem, hogy ott úszkálok bent én is.

búvár szeged

Búvár Szeged

Nógrádi Csaba

Búvároktató, alapító tag

Egy időben búvároktatóként is dolgoztam másodállásban. Ahogy Tamást, úgy engem is a víz alatti élővilág érdekel, ezen kívül folyamatosan képzem magam a műszaki / technikai vonalon. Érdekelnek az új búvár szakmai témák, az új termékek elméletek, azok alkalmazása. Mivel a víz alatti tartózkodás nekem teljesen különbözik minden más elfoglaltságtól, ezért óriási kikapcsolódás egy-egy túra, utazás, foglalkozás. Bakancslistás helyem a Galapagos szigetek és egy északi, vagy déli sarki jég alatti merülés.

búvár szeged

Búvár Szeged

Takács Márta

Haladó búvár, alapító tag

Neptun csodakertje varázslatos világként nyílt meg előttem. Legszívesebben a felszínközeli rétegekben nézegetem órákon át a víz alatti élet lenyűgöző hétköznapjait.

búvár szeged

Búvár Szeged

Király Attila

Búvároktató, alapító tag

Szeretem a természetet, szívesen fedezem fel a víz alatti világ törékeny csodáit. 20 éve tevékenykedek búvároktatóként. A tudatosan kis létszámú csoportok megkönnyítik a személyre szabott oktatást, melynek során a magas szintű elméleti és gyakorlati tudás mellett a természet megóvására és tiszteletére helyezem a hangsúlyt.

búvár szeged

Búvár Szeged

Kalmár Sándor

Haladó búvár, alapító tag

Mindig különleges vonzalom kötött a vízhez, mint közeghez, közelsége igazi kikapcsolódást, megnyugvást jelent számomra. A búvárkodás a természethez való visszatérés mellett a felfedezés örömét nyújtja, miközben megmagyarázhatatlan, különleges kötődést és kapcsolatot alakít ki azok között, akik ezt az élményt együtt élik át. Ezek a hatások pedig időről időre segítenek emlékeztetni, hogy mik is az igazi értékek, értékrendek ebben a mókuskerekes, rohanó világban.

búvár szeged

Búvár Szeged

Gyimes Ernő

Haladó búvár, alapító tag

18 éves voltam, amikor először találkoztunk. A Tenger és én. Jacques-Yves Cousteau és Hans Hass két nagyszerű ember, akik megmutatták a víz alatti világ csodáit. Először a könyvekből, aztán a kilencvenes évektől élőben. A csoda pedig tényleg ott van a víz alatt és azokban a barátságokban, ami a búvárkodás során alakult ki. Mert gyönyörű élmény átélni, de az igazi csoda, ha egy delfint látva körbenézel és látod a merülőtársaid szemében a csillogást.

búvár szeged

Búvár Szeged

Bogdán Tibor

Haladó búvár, tag

Gyerekkorom óta vonzott a víz alatti világ, de csak pár éve, egy hirtelen ötlettől vezérelve lettem búvár. Azóta ha csak lehet ledugom a fejem, tengerbe, tóban, elárasztott pincébe, bárhová, bármikor. Minden merülés egy új élmény, egy új kaland. Egyszerre megnyugtató, és izgalmas, az egyik könnyed lebegés, a másik igazi kihívás. De van ami legalább ennyire fontos, és nagyon sokat jelent nekem. Azok a barátok, akiket a búvárkodásnak köszönhetően ismerhettem, meg.

búvár szeged

Búvár Szeged

Halász Károly

Búvároktató, alapító tag

1970-ben apám -kalandos úton -levitt az Adriára. Zöld, ping-pong labdás légző csövemmel és maszkommal - egy pálma gumimatracon evickélve, öt évesen lettem rabja a tengereknek. 1979-ben, 14 évesen merültem először egy szovjet podvodnyik ( pudva ) típusu készülékkel Gyékényesen, még ebben az évben megalapítottuk a Kanizsai Békaemberek MHSZ Könnyűbúvár Klubot. Innentől nem volt megállás és ahogy 90-es évek elején begyűrüztek a nemzetközi oktatási rendszerek, hamarosan PADI oktató lettem. 1995-ben saját oktatási központot és búváriskolát nyitottam Moby-Dick néven, innen datálódik a kereskedelem is. Mára - munkatársaimmal együtt - oktatunk, utaztatunk és forgalmazunk is. Óriási örömmel tölt el, hogy Cousteau kapitány hagyományait követve én képviselhetem a legnagyobb búvár cégcsoportot Magyarországon, az Aqualung-ot. Emellett foglalkozom cápa etológiával és környezet védelemmel is.

búvár szeged

Búvár Szeged

Somogyi Tibor

Haladó búvár, tag

Egész kisgyermek korom óta vonz a víz alatti világ. Már nem is emlékszem hány éves lehettem, amikor megtanultam úszni, de talán 5-6 és onnantól nem nagyon lehetett kicsalogatni a vízből, a víz alól. Először versenyszerűen úsztam, vízilabdáztam és most a BÚVÁRKODÁS a nagy szerelem. Úgy érzem ez a „szenvedély” az életem végéig elkísér…

búvár szeged

Búvár Szeged

Braun Zoltán

Mester és Mentőbúvár, tag

1995.-ben Miklós Tamásnál,Székesfehérváron kezdtem el az első búvártanfolyamomat.Gyerekkorom óta megfogott a vízalatti "létforma", emlékszem mekkora hatással voltak rám Hans hass könyvei, s az akkoriban vetített Cousteu filmsorozat,szinte odatapadtam a képernyő elé... Hitvallásommá vált a "búvárkodni,nem csak tengerben lehet,hanem a hazai vizekben is, - látni és nem csak nézni kell a víz alatt" szlogen.

búvár szeged

Búvár Szeged

Tóth Horgosi Péter

OWD, tag

Már gyerekkorom óta elbűvöl a vizek élővilága. Ha az ember megismeri ezt a csodás világot, örökké rabjává válik. Ezt történt velem is. Először az Adriai-tengerben ismerkedtem meg a szabadtüdős merüléssel. Itt tárult szemem elé a vízi élővilág egy kis szelete. Azóta is próbálom szélesíteni ismeretemet. 2020 szeptemberében sikeres OWD vizsgát tettem Gyékényesen. Céljaim közé tartozik hazánk merülhető tavainak megismerése, megmerülése. A későbbiekben pedig a tengerek meghódítása. Ahogy Jacques Cousteau mondta "Akit egyszer a tenger elvarázsol, azt csodáival fogva tartja egy életen át." Ez velem is így történt.

búvár szeged

Búvár Szeged

Gali László

AOWD, tag

1996-ban a Honvédség keretein belül ismerkedtem meg fizikálisan a buvárkodás és az ejtőernyőzés szakágakkal. A Delta cimű tudományos híradóban láttam először gyerekkoromban Adventures és Explorer jeges vizi és barlangász búvárokat. 2017-ben vált a lehetőség számomra nyitottá, így lettem hát gyerekkorom buvára, hobbim és szabadidős tevékenységem a kerékpározás és búvárkodás, örülök hogy a csoport tagja lehetek és mind barátot és merülőtársat kereshetek az oldalon. Leginkább a cseppkövek, mészkövek és maradványai vonzanak mind barlangban, viz alatt vagy felett.

búvár szeged

Szegedi Búvárok! Búvár csapat Szeged városában, nem csak Szegedieknek!

Szegedi Búvárok

Búvár Szeged

A honlap szerkesztője Marschalek Tamás +36-20-515-0243 info@szegedibuvarok.hu.